DETAYLI ARAMA

Aramaİstediğiniz yurtdışı eğitim programına kolayca ulaşın.

İngiltere, Amerika ve Diğer Ülkelerin Dil Okulları

ABD

Birleşik devletler o kadar büyüktür ki, ülke kendi içinde 4 ayrı saat uygulamasına ayrılmıştır. Ülkenin büyüklüğü açısından bir örnek verecek olursak; doğu uç olan New York ile batı uç olan San Francisco arasındaki havayolu ile ulaşımı 5.5 saat sürmektedir.

Tahmin edebileceğiniz gibi ülkenin bize değişik gelebilecek özellikleri sadece zaman farkı ile sınırlı değildir. Aynı zamanda iklim koşulları da değişiklik gösterir. Örneğin, Alaska'da kutup iklimi, Florida ve Havai'de tropikal iklim, Mississipi nehri kıyılarındaki eyaletlerde ise  çok kurak olmakla beraber Akdeniz iklimine benzer hava koşulları görülmektedir.

Yabancı dil eğitiminde Türk öğrenciler genelde New York, Los Angeles, San Francisco gibi medyatik büyük metropol kentleri tercih ederler. Bunun nedeni, bu kentler hakkında birilerinden (veya filmlerden) görüp duymuş olmalarıdır. Oysa, ülkenin Türkler tarafından çok tanınmayan dolayısı ile çok fazla Türk'ün olmadığı bölgeleri de dil öğrenmek için oldukça ideal yerlerdir ve bu özellik kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Eğer farklı bir tecrübe yaşamak ve İngilizce'yi öğrenirken Türkçe kullanımından mümkün olduğunca kaçarak daha verimli bir eğitim almak  istiyorsanız, ülkenin çok tanınmış metropol kentleri yerine diğer yerleşim yerlerini de düşünmelisiniz.

ABD Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Avustralya

Avustralya, canlı, enerjik ve de en önemlisi sıcakkanlı bir ülkedir. Kültürel ve coğrafi çeşitlilik sunan Avustralya, uçsuz bucaksız alanları ile hareketli, zevkli ve dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden oluşan bir ülkedir. Yumuşak, tropikal bir iklim yıl boyunca akla gelebilecek tüm spor ve eğlence olanaklarına imkan sunmaktadır.

Avustralya'da bir yanda 50.000 yıldır dünyanın en eski yaşam kültürünü koruyan yerli halk hayata eşsiz bir derinlik ve zenginlik katarken, diğer yanda her kıtadan ve 200'ü aşkın ülkeden göç etmiş insanlar Avustralya'yı dünyanın en kozmopolit ülkesi haline getirmiştir. Bugünkü modern Avustralya kültürü, İngiliz merkezlidir.

Ülkede her beş kişiden biri yabancı kökenli olduğundan zengin bir kültür mozaiği bulunur. Ülkenin iki büyük merkezi Melbourne ve Sydney arasında yaklaşık 900 kilometre mesafe bulunuyor. Bunlardan Melbourne, ülkenin sanat merkezi konumundadır.

Ülke ekonomisinde turizm başta olmak üzere finans, eğitim gibi hizmet sektörleri önemli yer tutmaktdır. Bunun yanında tarım ve tekstil de diğer önemli endüstrilerdir. Avustralya her yıl ülkeninin popüler şehirlerinde (Sydney, Melbourne vb.) binlerce üniversite ve dil eğitimi almaya gelen öğrenciyi ağırlamaktadır.

Avustralya Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Güney Afrika

Afrika'nın en güney ucunda yer alan bir ülkedir. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güneydoğusunda Hint Okyanusu vardır. Kuzeyde Namibya, Botsvana ve Zimbabve, kuzeybatısında Mozambik ve Swaziland bulunmaktadır. Afrika kıtasının güney kesiminin hemen hemen yarısını kaplamaktadır.

Güney Afrika Cumhuriyeti denince akıllara gelen Afrika kelimesinden tamamen uzak, yatırım alanlarının artması ve gelişmesiyle Avrupa standartlarında bir ülkedir. Üç başkenti vardır, Pretoria(yürütme),Cape Town(yasama), Bloomfontein(yargı)işleri yürütülmektedir. Güney Afrika doğal güzellikler ve zengin bir kültürel mirasla kutsanmış olağanüstü bir ülkedir. Güney Afrika'da iklim ılıman iklimden subtropikal iklime geçiş yapmaktadır. Hava sıcaklığının kışın 15 derece yazın ise 30-35 derece civarında olduğu bir ülkedir. Türkiye’de kış mevsimi yaşanırken, Güney Afrika’da yazın tadını çıkartabilirsiniz.

Çok  zengin elmas ve maden kaynaklarına sahiptir.Dünyadaki altın üretiminin %65’i Güney Afrikada yapılmaktadır.Güney Afrika çok zengin bir  doğal yaşam ve su altı yaşamına sahiptir.

Güney Afrika'lı sanatçılar sanatın bütün alanlarında faaliyet göstermektedir: resim, heykel, tiyatro, müzik, opera, bale ve edebiyat. Güney Afrika' lı sanatçıların pek çoğu uluslararası platformda tanınmaktadır. Güney Afrika'lı sporcu kadın ve erkekler Güney Afrika'nın ve dünyanın oyun alanlarında dereceler almakta, dünya rekorları, Afrika kıtası ve milli rekorlar kırmaktadırlar. Amerikan futbolu, futbol, tenis, kriket, golf, bowling, yüzme, motor sporları, boks ve atletizm popüler sporlardan bazılarıdır.

Güney Afrika Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

İngiltere

Büyük Britanya’nın oluşturduğu 4 bölgeden biridir.Büyük Britanya adasını oluşturan diğer bölgeler  İSKOÇYA, KUZEY İRLANDA ve GALLER’dir.

Avrupa’nın en batı ucunda bir ada ülkesi olan İngiltere, Türkiyenin yaklaşık olarak üçte birinden biraz daha küçük bir ülkedir. Ilıman bir iklime sahiptir.Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde yaz dönemi 16 - 24 derece, kış dönemi ise sıfırın altına kadar düşebilir. Güney kesimlerde yaz dönemi 18-26 derece, kış dönemi ise 3-6 derece civarındadır. Başkenti Londra’dır.

Dünyanın en eski ve gözde üniversitelerinden olan Cambridge Üniversitesi ve Oxford Üniversitesiteleri bu ülkededir. İngilizlerin eğitime önem vermeleri, ülkede birçok bilim adamının yetişmesine sebep olmuştur. Ünlü fizikçi Newton, Harvey ve Boyle, Halley, Watson, Dalton, Faraday, Boule gibi insanlık için önemli buluşları yapan bu bilim adamları, İngiltere’de yetişmiştir.

İngilizce’nin anavatanı olarak adlandırılan İngiltere’de yüzlerce dil okulu bulunmaktadır. Seçkin eğitim kurumları ve köklü eğitim sisteminin yanı sıra, zengin tarihi, geleneksel yaşam tarzı, farklı kültürüyle İngilizce öğrenmek isteyen binlerce yabancı öğrenciye kapılarını açmaktadır. Başkent Londra, yüzlerce yıllık akademik geleneğin can damarı Oxford ve Cambridge, büyüleyici doğal güzellikler ile denizin kucakladığı Bournemouth ve Brighton, İngilterede İngilizce eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih ettiği şehirlerin başında gelmektedir. Ayrıca Manchester, Bristol, Birmingham, Glasgow, Southhampton, Edinburgh, Liverpool, Portsmouths, Hastings ve York ingilizce dil eğitimi için alternatif olarak ve son yıllarda öğrenciler tarafından ilgi gören diğer şehirlerdir. İngilterede dil eğitimi veren dil okullarından 380 kadarı British Council tarafından tanınır ve bu dil okullarının programları, konaklama imkanları, sosyal aktiviteleri düzenli olarak denetlenmektedir. Ayrıca okulların üye olduğu English-UK de dil eğitimi veren kurumları denetlemektedir.

İngiltere’de yabancı öğrencilerin katılabileceği programların ders saatleri minimum haftada 15saat olmalıdır. Sınıflar ortalama 8-15 kişiden oluşur. Okulların büyük çoğunluğu yıl boyunca devam eden kurslar düzenler. Genel İngilizce programları gramer, konuşma dersleri, dil laboratuarlarında görsel ve işitsel uygulamalardan oluşur. Genel İngilizce programları dışında okullar; iş İngilizcesi, sınavlara hazırlık programları, bire bir ders gibi farklı dil programları da sunmaktadır.

Konaklamada genel olarak öğrencinin öğrendiklerini günlük hayatta ana dili İngilizce olan kişilerle pratik yaparak pekiştirebilmesi için aile yanı konaklamasıönerilir. Özellikle İngiliz kültürünü daha yakından tanımak mümkün olur. Ayrıca, birçok okulda yurt veya hostel seçenekleri de mevcuttur.

İngiltere Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

İrlanda

İrlanda ılıman bir deniz iklimine sahiptir. Atlas Okyanusu’ndan gelen nemli rüzgarlar ülkenin yıl boyunca yağış almasına neden olur. İrlanda Adası, zengin coğrafyası ve tarihi birikimlerinin doğal bir sonucu olarak her yıl on binlerce ziyaretçinin akınına uğrar.

Onlarca kilometre uzunluğundaki sayısız patikalar, ülke coğrafyasını dört bir taraftan sarmaktadır. Dağlardan, nehirlerin arasından, okyanus sahilinden, arkeolojik alanlardan, yüksek tepelerden, şelalelerin arasından, yerel yerleşim alanlarının içerisinden geçen ve özellikle kent ve dağ yürüyüşleri için yapılmış olan patikaların birini takip ederek adanın sıradışılığına şahit olmanın tadına varmalısınız.

Ülke coğrafyasının sahip olduğu bu zenginlik, doğa ve deniz turizminin gelişmesinin yolunu açmış ve farklı aktivitelerin yapılmasına imkan tanımıştır. Golf, balıkçılık, at yarışları, dağ yürüyüşleri, deniz turizmi ve okyanus boyunca uzanan plajlar benzersiz ve unutulmaz anların yaşanmasınıa olanak sağlar. Bu ülkeye gittiğinizde mutlaka rozbif ve irlanda usulu patatesi denemeyi unutmayın.

Hem İrlanda kültürü ile tanışmak isteyen hemde ingilizce eğitimi için farklı bir alternatif arayanlar için bu ülke oldukça idealdir.

İrlanda Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Kanada

Kanada, değişik kültürlerden gelen farklı insanların, farklı yaşam tarzlarının ve aynı anda bir kaç mevsimin bir arada bulunduğu geniş bir coğrafyanın olduğu büyük bir ülkedir. Birleşmiş Milletler tarafından defalarca "Yaşam Kalitesi En Yüksek Ülke" seçilen Kanada, huzurlu ve güvenli bir ortamda, ekonomik ve kaliteli eğitim görmek isteyenler için ideal bir ülkedir. Kanada'nın batısında yer alan Vancouver doğal güzellikleriyle, doğusundaki Toronto ise modern yerleşim birimleriyle, yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelmektedir.

Kanada’da eğitim imkanı sunan dil okullarından fiziksel imkanları, eğitim düzeni, sosyal aktiviteleri, konaklama seçenekleri gibi herbiri oldukça önemli konuların tamamında belirli bir kalite standartını yakalamış olanlar Languages Canada tarafından belirlenmekte ve akredite edilmektedir. Kanada’da bulunan binlerce dil okulundan sadece 70 tanesi Languages Canada tarafından akredite edilmiştir. Bu 70 okul Kanada genelinde toplam 103 lokasyonda faaliyet göstermektedir. Temsilciliğini yaptığımız Kanada okullarının tamamı Languages Canada onaylıdır.

Kanada Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Malta

Malta Güney Avrupa’da, Sicilya’nın güneyinde yer almaktadır. Malta takımadaları 3 adadan oluşur; Malta, Gozo ve Comino.

Malta'nın insanı teşvik eden ve cezbeden en önemli özelliği tarihinin bir hazine yuvası olmasıdır. Burada rastlayabileceğiniz ve insanlığın tüm tarihi geçmişini yansıtan arkeolojik kalıntıları, kültürel anıtları ve mimariyi dünyanın çok az yerinde bulabilirsiniz..

Denilebilir ki; Ada dev bir açık hava müzesidir. Başkenti Valetta, kendi türünün tek örneği ve bir artistik mimari harikasıdır. Ziyaretçi her köşede gizli bir tarih ve kültürle karsılaşır, Malta için harika güzellikteki çok eski zamanlardan kalma doğal limanları Akdeniz'de ki gücünün bir anahtarı olmuştur. Maltalıların yaşamının her anına nüfuz eden Malta adasının temel niteliğini belirleyen en önemli özellik, Malta insanının içten dostluğudur. Bu dostluk, otelden çarşıya, şehirden en küçük balıkçı köyüne kadar her yerde vardır. Bu gerçek dostluk, Maltalıların birbirleriyle ve Malta'yı ziyaret eden yabancılarla aralarındaki ilişkilerin temelini oluşturur. Hiç kuşkusuz bu özelliği Malta'nın ziyaretçiler için huzurlu ve rahat bir yer olmasını sağlamaktadır.

Malta Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Türkiye

Türkiye Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

Yeni Zelanda

Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük ada (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşur.
Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington 'dur. Üzeri kar kaplı dağ manzaraları ile bilinen bir ülkedir. En büyük ve en kozmopolit şehri Auckland 'dır.

Yeni Zelanda Ekvator’un güneyinde bulunduğu için ülkemizinde içinde bulunduğu kuzey yarım kürede yaşanan mevsimlerin tersi yaşanmaktadır. Bunun içindir ki Yeni Zelanda’nın en sıcak ayları Ocak Şubat, en soğuk ayları ise Temmuz , Ağustos’tur. Genellikle ılıman bir iklime sahiptir. Bu iklimi nedeniyle tarıma elverişlidir. Özellikle arpa ve buğday üretimi zengindir.

Yeni Zelanda 4/3 lük kesimi yeşillik olan, ormanlarla kaplı bir ülkedir. Bunun yanısıra nehir,göl, tabii gaz ve buhar kaynakları da bol olan bir ülkedir. En büyük hidroelektirik santrali Manapouri Gölü’dür.

Ayrıca altın, doğal gaz, petrol, kömür, demir en önemli minarelleridir. Bunun yanısıra kırsal da yaşayan halk Hayvancılığı ‘da oldukça geliştirmiştir.

Yaklaşık 4.317.000 (2009 sayımı)lik nüfusun büyük bir kısmı şehirlerde yaşamaktadır. Önceleri Maori denilen yerel halk ve başta (İngiliz, İrlanda ve İskoç) sonralarda savaşlarla gelen Alman, Rus, Polonta, Vietnam ve Şili halklarının oluşturduğu bugünkü karma nüfus meydana gelmiştir. Halkın büyük çoğunluğu Protesta’dır.Fakat Katolik, Yahudi, Angalikan ve diğer yerel inanılara sahip kişilerde bulunmaktadır.

Ülkenin eğitim düzeyi oldukça yüksektir. Okuma oranı oldukça yüksek olan Yeni Zelanda dünyada en çok gazete basılan ülkelerden biridir.

Okyanusla çevrili olan ülkede tarım, hayvancılık ve minerallerin getirdiği kazancın yanısıra özellikle kılıçbalığı, tonbalığı ve balina avcılığı bunların dışında endüstri, ticaret, orman ürünleri; kaudiri, sedir, kozalaklı ağaçlar ve dünyada nadir yetişen pek çok ağaç türü de önemli gelir kaynaklarından bazılarıdır.

Yeni Zelanda daha çok İngiltere, Avustralya, ABD , Japonya ve Uzak Doğu ülkeleri yle et, süt, yün, kürk, deri ve balık ayrıca kereste, çeşitli cinste hayvanlar, meyve ve konserve gibi ürünlerde ticari münasebetlerde bulunur.  Buna karşılık boksit, demir, çelik, petrol, petrol ürünleri, plastik eşyalar, otomobil ve makine satın almaktadır.

Turizm, Yeni Zelanda için önemli gelir kaynaklarından bir diğeridir. Dağ sporları özellikle kayak ve su sporları en önemli turizm kaynaklarıyken tabii gaz kaynakları, gölleri ve kıyıları da her yıl çok sayıda turist çekmektedir.

Yeni Zelanda Dil Okulları Fiyat Listesi

Şehir Listesi

akreditasyonlarımız
Horizon

Üniversite Rehberi

SOSYAL BAĞLANTILARIMIZ

Bizi sosyal medyada takip edin

Tüm Hakkı Saklıdır  © 2018 | Bir Horizon Eğitim Grubu kuruluşudur.